top of page

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ MGA MAKERSPACE

Το τεχνικό προσωπικό του MGA Makerspace διαχειρίζεται τον φωτογραφικό και κινηματογραφικό εξοπλισμό του Τμήματος, τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό και τα στούντιο φωτογραφίας και animation. Οι τεχνικοί του Τμήματος συντονίζουν το δανεισμό του εξοπλισμού στους φοιτητές, τους ερευνητές και το προσωπικό του Τμήματος, ενώ παράλληλα παρέχουν τεχνική υποστήριξη και συμβουλευτική για την υλοποίηση έργων, τόσο στο πλαίσιο των μαθημάτων, όσο και της ευρύτερης έρευνας που διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο. Είναι διαθέσιμοι για παροχή τεχνικής υποστήριξης στους διδάσκοντες για τη διεξαγωγή των μαθημάτων τους. Τέλος, το προσωπικό του MGA Makerspace αναλαμβάνει τη διαχείριση των αναλώσιμων του Τμήματος.

eva_edited.jpg

ΕΥΑ ΚΟΡΑΗ

Σπούδασε Συντήρηση και Κατασκευή Επίπλου (BA Hons - UK) και πήρε μεταπτυχιακό τίτλο στον Σχεδιασμό Σύγχρονου (MA - UK). Από το 2003 διδάσκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και από το 2007 ως Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Δημιουργεί και εκθέτει δικά της design σύγχρονων αντικειμένων στην Κύπρο και το εξωτερικό με έμφαση στον βιώσιμο πράσινο σχεδιασμό. Από το 2005 πραγματοποιεί σκηνογραφικές συνεργασίες στον χώρο του σύγχρονου χορού και του θεάτρου, μέσω των οποίων ταξίδεψε σε διεθνή φεστιβάλ εκτός των συνόρων της Κύπρου.

Το 2016 αποφοίτησε από το πρόγραμμα Fab Academy (Amsterdam) και από το 2019 διατηρεί το ανοικτό εργαστήρι Makers Will Make στη Λεμεσό.

evakorae.com

bythewayproductions.com

makerswillmake.com

MyrAlex.jpg

ΜΥΡΟΦΟΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Η Μυροφόρα Αλεξάνδρου ολοκλήρωσε επιτυχώς τις σπουδές της στο Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, το 2019. Το 2020, εξειδικεύτηκε και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στο MSc User Experience Design από το Birmingham City University και σήμερα εργάζεται ως UI & Graphic Designer σε μια Startup εταιρεία. Η απόκτηση του πτυχίου της συνοδεύτηκε με πολύ υψηλές βαθμολογίες και πολύτιμες εμπειρίες, αφού είχε την ευκαιρία να εργαστεί ως βοηθός γραφίστας για το Γραφείο Πρυτανείας στο ΤΕΠΑΚ, ως κινηματογράφος – φωτογράφος για το Κέντρο Καινοτομίας CUTing Edge: An American Space και ως γραφίστας στο στούντιο Think Positive στη Λεμεσό. Επιπλέον, συνεργάστηκε με διάφορα τμήματα του πανεπιστημίου, όπως το Τμήμα Erasmus, το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και το Κέντρο Γλωσσών. Η δημιουργικότητα, συνεργασία, αφοσίωση και προγραμματισμός είναι τα κίνητρα της για να προτείνει καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες στο γραφιστικό σχεδιασμό.

IMG_20200115_162246.jpg

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΣΤΣΙΛΛΙΔΗΣ

Το 2004 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην αργυροχοΐα και την κοσμηματοποιία στο London Metropolitan University, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του είχε την ευκαιρία να ειδικευτεί στον σκανδιναβικό σχεδιασμό και παραγωγή, κατά τη διάρκεια ενός εξαμήνου στο πανεπιστήμιο του Lahti, στη Φιλανδία. Το 2006, συνέχισε τις σπουδές του στο London Metropolitan University και ολοκλήρωσε το μάστερ του στον καλλιτεχνικό σχεδιασμό και την οπτική κουλτούρα, έχοντας επικεντρωθεί στον συνδυασμό παραδοσιακών χειροποίητων τεχνικών με τη σύγχρονη τεχνολογία.

Εργάζεται με ένα ευρύ φάσμα υλικών, συμπεριλαμβανομένων πολύτιμων μετάλλων, αλλά και υλικών όπως το ανοξείδωτο ατσάλι, τον χαλκό, τον ορείχαλκο, το αλουμίνιο, το σίδερο, το γυαλί και τα ακρυλικά. Το εργαστήριό του φιλοξενεί ποικίλες εγκαταστάσεις παραγωγής, όπως μηχανές CNC, τρισδιάστατους εκτυπωτές και σαρωτές, laser cutter, όπως επίσης και εξοπλισμό για γυάλισμα, δημιουργία καλουπιών και συγκόλλησης. Η εξειδίκευσή του στην κατασκευή εξατομικευμένων προϊόντων περιλαμβάνει την προαναφερθείσα δημιουργία κοσμημάτων, τον φωτισμό, τις μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεις, την εγκατάσταση έργων σε συγκεκριμένους χώρους καθώς επίσης και την συμβουλευτική για εταιρείες υψηλού προφίλ στο εξωτερικό. 

©_Nicolas_Iordanou.jpg

ΠΑΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Ο Πάρης Χριστοδούλου είναι κάτοχος του πτυχίου B.A in Illustrations and Graphics του Coventry University (2011-2014) όπου αποφοίτησε με βαθμό First Class with Honours και του μεταπτυχιακού τίτλου M.A. in Fine Arts, specialising in Printmaking (2014-2015) του UCA, Canterbury.

Είναι εικαστικός καλλιτέχνης με μεγάλη πείρα στις παραδοσιακές μεθόδους εκτύπωσης. Στην πρόσφατη δουλειά του, χρησιμοποιεί συχνά τη μέθοδο της μεταξοτυπίας σε εναλλακτικές επιφάνειες για τη δημιουργία μεγάλων, site specific εγκαταστάσεων διαδραστικού χαρακτήρα.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις (ατομικές και ομαδικές) στην Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Charalambos Margaritis2.jpg

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Ο Χαράλαμπος Μαργαρίτης αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών τεχνών του Παρισιού το 2012. Η δουλειά του συγκεντρώνεται στη χαρακτική, το animation, το σχέδιο και τη ζωγραφική. Το 2010 μελέτησε τις παραδοσιακές τεχνικές αγιογραφίας υπό τον ιερομόναχο Παΐσιο Αγραπίδη στο κελί των Αγίων Αρχαγγέλων, στις Καρυές του Αγίου όρους, για τρεις μήνες.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις και φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Ζει και εργάζεται στην Πάφο, όπου, το 2015, συνίδρυσε το Κέντρο Τεχνών Κίμωνος.

Από το 2017, διευθύνει το διεθνές φεστιβάλ animation The Animattikon Project, του οποίου την παραγωγή αναλαμβάνει το Κέντρο Τεχνών Κίμωνος.

Από το 2018 είναι πρέσβης των Ευρωπαϊκών Βραβείων Animation στην Κύπρο.

ch-margaritis.com

62300_100omiros_edited.jpg

ΟΜΗΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΔΗΣ

Ο Όμηρος Παναγίδης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου και συντονιστής στο εργαστήριο Σημειωτικής και Οπτικής Επικοινωνίας. Είναι ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος της Ένωσης Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου από το 2016. Η πρακτική και ερευνητική του δραστηριότητα περιστρέφεται γύρω από τη τέχνη του βιβλίου, τα ζίνς, την τυπογραφία, τις πειραματικές εκτυπώσεις, τον κοινωνικό σχεδιασμό και την διατήρηση της Οπτικής επικοινωνίας στη Κύπρο μέσα από Γραφιστικό Σχεδιασμό.

www.omirospanayides.com
http://www.svclab.com/
https://ooukpress.com

Sakellis Othello[12825].jpg

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΗΣ

Ο Γιάννης Σακέλλης σπούδασε καλές τέχνες στην Ακαδημία Καλών Τεχνών «Pietro Vannucci» στην Περούτζια της Ιταλίας από όπου αποφοίτησε αριστούχος το 2007. Το 2018 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό στην ιστορία και θεωρία της Τέχνης στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η δουλεία του αφορά κυρίως δισδιάστατα έργα με νήμα, in-situ εγκαταστάσεων, σύγχρονου σχεδίου, φωτογραφίας και χαρακτικής.
Το έργο του μέχρι το 2021 παρουσιάστηκε σε 6 ατομικές εκθέσεις στην Κύπρο ενώ παράλληλα συμμετείχε και σε πολλές ομαδικές σε Κύπρο, Ιταλία, Γαλλία, Αμερική, Αγγλία, Μολδαβία κ.α. Ταυτόχρονα, έχει αναλάβει τον συντονισμό και επιμέλεια  για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όπως «WindowArt»(2012), «Catharsis/Rebirth», «Othello/Rebirth», το φεστιβάλ «StreetArt Square»(2015/16/17), «Risky Travels»(2017), «Τα κατώφλια της ζωής» (2019) κ.α. Επίσης ήταν υπεύθυνος του καλλιτεχνικού προγράμματος της δημοτικής Πινακοθήκης Γεροσκήπου (2019-2020) όπως και για τις εικαστικές εκδηλώσεις του Πετριδείου Ιδρύματος στη Πάφο (2019-2021). Από το 2015 μέχρι το 2018 κατά την διάρκεια της λειτουργίας του οργανισμού Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης ΠΑΦΟΣ2017 εργάστηκε στο τμήμα παραγωγής του οργανισμό ως συντονιστής εκδηλώσεων. Το 2015, συν-ίδρυσε το Κέντρο Τεχνών Κίμωνος στη Πάφο όπου και δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα.

www.sakellisy.com

bottom of page